Sunku patikėti, bet vartodami maistą iš plastiko pakuočių per metus galime savo skrandį užteršti daugiau nei 200 g mikroplastiko – įsivaizdavimui, t.y. standartinė „Nokia 3310“. Tad verslas jau dabar turi galvoti apie plastiko daromą žalą kiekvienam mūsų, nes priešingai – vartotojai sveiką gyvenseną pasirinks jį pralenkdami.

  • Sveikos gyvensenos ir mitybos specialistas Artūras Sujeta atsako:
  • Į kokius vartotojams kylančius klausimus gamintojai turėtų atsižvelgti labiausiai?
  • Ar tikrai būtina vengti į plastiką supakuoto maisto?
  • Kas labiausiai kenkia aplinkai: gyvulininkystės ūkiai, stambioji pramonė, kasyba, energetika, transporto sektorius, o gal soja, kertami miškai?
  • Ką daryti bet kuriam verslui, kuris nori veikti tvariai, naudoti mažiau pakuočių arba pereiti prie mažiau kenčiančių aplinkai? Nuo ko pradėti?

Plačiau skaitykite straipsnyje