Sunku patikėti, bet vartodami maistą iš plastiko pakuočių per metus galime savo skrandį užteršti daugiau nei 200 g mikroplastiko – įsivaizdavimui, t.y. standartinė „Nokia 3310“. Tad verslas jau dabar turi galvoti apie plastiko daromą žalą kiekvienam mūsų, nes priešingai – vartotojai sveiką gyvenseną pasirinks jį pralenkdami.
- Sveikos gyvensenos ir mitybos specialistas Artūras Sujeta atsako:
- Į kokius vartotojams kylančius klausimus gamintojai turėtų atsižvelgti labiausiai?
- Ar tikrai būtina vengti į plastiką supakuoto maisto?
- Kas labiausiai kenkia aplinkai: gyvulininkystės ūkiai, stambioji pramonė, kasyba, energetika, transporto sektorius, o gal soja, kertami miškai?
- Ką daryti bet kuriam verslui, kuris nori veikti tvariai, naudoti mažiau pakuočių arba pereiti prie mažiau kenčiančių aplinkai? Nuo ko pradėti?
Plačiau skaitykite straipsnyje