Maisto gaminimas gryname ore griliuose ir kepsninėse – lietuvių mėgiamas užsiėmimas ne tik šiltuoju metų laiku. Priemonių gaminti ant žarijų yra įvairių – visoms joms gaminti reikalingos malkos arba anglys. Švarūs miestai lankėsi pas griliaus ekspertus, GA įmonės klientus Monada.lt, kurie pristatė savo veikloje įgyvendinamas iniciatyvas tvarumo, ekologijos srityje, atsakant į klausimus:
- Kokios informacijos būtina ieškoti etiketėje, renkantis anglis kepsninei / griliui?
- Ką žymi produkcijai suteikti sertifikatai ir kodėl tai svarbu, renkantis produkciją griliams / kepsninėms?
- Kur ir kaip galima panaudoti po kepimo likusius pelenus?
- Kodėl į tvarių alternatyvių produktų kūrimo procesą ir tvarumo ideologijos kūrimo procesą įmonėse svarbu įtraukti visą kolektyvą?
- Kokius pokyčius jų veikloje diktuoja rinka?
Žvilg laidoje – nuo 13 minutės