Naujajame „Švarūs miestai“ reportaže – pokalbis su Liana Davletsina, „Itališko skonio gurmanų“ įkūrėja. Meilė Italijai ir autentiškam maistui virto verslu, kuris jau daugiau nei 13 metų leidžia Lietuvos gurmanams pajusti tikrą pietietišką skonį.

Kelionės po Italiją, pažintys su mažųjų ūkių savininkais, atradimai skoniuose ir kvapuose – taip gimė idėja atvežti į Lietuvą produktus, kuriuose dera kokybė, tradicija ir pagarba žmogui bei gamtai.

Šiandien „Itališko skonio gurmanų“ lentynose – daugiau nei 400 rūšių prieskonių, sūriai, vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir daugybė kitų produktų, atkeliavusių iš beveik 100 ūkių Italijoje, Prancūzijoje, Kroatijoje bei kitose Viduržemio jūros šalyse.

Įmonė sąmoningai renkasi tiekėjus, kuriems svarbi ne tik skonių autentiškumo išlaikymas, bet ir atsakingas požiūris į jų supakavimą ir pristatymą į skirtingas pasaulio šalis. Visos pakuotės – perdirbamos, o plastiko kiekis tarp skirtingų pakuočių – stiklo, popieriaus, metalo – sudaro vos kelis procentus. Net daugkartinio naudojimo krepšiai ir popierinės pakuotės gaminamos iš organinių, natūralių medžiagų, kurios saugo ne tik patį produktą, bet ir aplinką.

„Svarbiausia – gerbti žmogų, gamtą ir aplinką. Tik taip galime išsaugoti tikrą skonį,“ – sako Liana Davletsina.

Žiūrėkite reportažą „Švarūs miestai“ ir sužinokite daugiau apie „Itališko skonio gurmanų“ kelionę nuo pirmųjų itališkų makaronų palečių iki tvarios gurmaniškos kultūros Lietuvoje.

Daugiau apie įmonę: https://italiskoskoniogurmanai.lt/