Naujame Švarūs miestai reportaže – dar vieni mūsų klientai – įmonė „Agaras“
Prieš daugiau nei 3 dešimtmečius įkurta mėsos krautuvėlė, šiandien išaugusi į vieną moderniausių skerdyklų visoje Lietuvoje. Šios įmonės pagaminta produkcija keliauja į daugiau nei 20 ES valstybių.
Kokie iššūkiai lydi šį verslą kiekvieną dieną, kalbant ir apie patį produktą, ir apie gamybos procese liekančių produkcijos atliekų tolimesnį panaudojimą, ir apie tvaresnės pakuotės paiešką, kuri užtikrintų ne tik maisto saugumą, bet ir tvarumą, gyvenant darnoje su gamta?
„Gera mėsa – teisė, ne privilegija, tad nėra prabangos laukti – sprendimai priimami „čia“ ir „dabar“, – tvirtina Daina Butėnė, įmonės komercijos direktorė.
Apie tvarumą ne dėl mados, bet dėl poreikio vystyti atsakingą verslą, kad po savęs paliktum kuo mažiau to, ko jau negali panaudoti dar kartą. Žvilgt, reportaže: nuo 12 min.