Šiandien Lietuvoje ekologiški maisto produktai sudaro tik 2-3 proc. viso maisto segmento, kai tuo tarpu Amerikoje – 17 proc., Vakarų Europoje – nuo 7 iki 10 proc.

Reportaže pristatoma įmonė, Lietuvoje gyvuojanti jau 12 metus ir gaminanti ekologiškus maisto produktus – UAB Foksas. Verslą ši įmonė Lietuvoje pradėjo tuo metu, kai ekologija dar tik žengė pirmuosius žingsnius, tikėdamiesi, kad vieną dieną ekologiškumas taps svarbus kriterijus renkantis maisto produktus sveikesniam ir ekologiškesniam stalui. Mūsų klientai – UAB „Foksas“ – gamina, pilsto aliejų, pakuoja kruopas (ekologišką kuskusą, grikius, avižinius dribsnius).

Kuo pasireiškia jų parduodamų produktų ekologiškumas?

  • Ekologiški produktai yra kontroliuojami prižiūrinčių institucijų ir paleidžiami į rinką tik pagal numatytus ES reglamentus.
  • Visi produktai, kuriuos įmonė perka iš ūkininkų, tiekėjų, privalo turėti sertifikatą, kad buvo užauginti be pesticidų, herbicidų, neturi savo sudėtyje kitų blogųjų sudedamųjų dalių, kas tokius produktus paverstų neekologiškais.
  • Ekologiškas produktas tas, kuris nėra purškiamas jokiais chemikalais, pesticidais, sintetinėmis trąšomis, auga švarioje žemėje, neužterštoje jokia chemija – produktai auga natūralūs, ekologiški, tvarūs ir tuo vėliau nekenkia mūsų organizmui.
  • Brangiau, bet nepalyginamai sveikiau, o ilgalaikėje perspektyvoje – ir mažiau ligų bei sveikesnė mūsų gyvensena.

Dar daugiau reportažų apie švarius miestus ir tvarius verslus – Lrytas TV laidoje Švarūs miestai, kiekvieną šeštadienį, 11 val.

Reportažą apie UAB „Foksas“ žiūrėkite:

https://tv.lrytas.lt/laidos/svarus-miestai-svari-lietuva/2022/10/08/news/-svarus-miestai-svari-lietuva-2022-10-08-24801775