Naujame Švarūs miestai reportaže – duonos kelionė, duonkepystės tradicijos ir tvarumo iniciatyvos Biržuose su dar vienais „Ateities pakuotės“ klubo nariais – „Biržų duona“. Įmonė nuosekliai kasmet ėjo link to, kad tvarumas taptų bendrovės vertybe, neatsiejama filosofijos ir verslo strategijos dalimi. Šiandien jų įmonėje:

  • Biuro šildymui naudojama surenkama perteklinė šilumos energija, kuri išsiskiria kepant duoną;
  • Įmonės kieme dūzgiantys bičių aviliai;
  • Elektrą kieme gamina saulės elektrinė;
  • Vykdoma beatliekinė gamyba, panaudojant nekondicinius gaminius;
  • Iššūkiai, susiję su gaminių pakavimu – pereinama prie grynesnės, vienalytės pakuotės, atsisakant mišrių pakavimo žaliavų, investuojama į inovatyvius pakavimo, gaminių pakuočių uždarymo sprendimus;
  • Ofise atsisakyta šiukšlių dėžių, siekiant kad darbuotojai eitų mesti šiukšles prie rūšiavimo dėžių ir jas iškart išrūšiuotų ir kt. iniciatyvos.

Andriui Kurganovui, „Biržų duona“ vykdančiajam direktoriui tvarumas – tai begalinis tęstinis dalykas, kai tobulini, darai, ieškai, daliniesi ir tvarumas ilgainiui tampa tiesiog kasdiene veikla, gyvenimo būdu.