Privatumo politika

Interneto svetainės www.gamtosateitis.lt privatumo politika

Įsipareigojame gerbti ir saugoti Jūsų asmens duomenis ir asmenų privatumą.

Mūsų svetainės privatumo politika apibrėžia mūsų įsipareigojimą ir atsakomybę, siekiant apsaugoti ir gerbti asmens privatumą; paaiškina, kaip renkame, naudojame ir saugome (tvarkome) asmens duomenis; informuojame duomenų subjektus apie tai, kaip jų asmens duomenys yra tvarkomi ir kokias teises turi kiekvienas duomenų subjektas.

Tvarkydami duomenų subjektų asmens duomenis laikomės Europos Sąjungos teisės aktų reikalavimų, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo ir kitų tiesiogiai taikomų teisės aktų, reglamentuojančių asmens duomenų apsaugą, taip pat kompetentingų institucijų nurodymų.

VšĮ „Gamtos ateitis“ svetainė, kaip ir dauguma interneto svetainių, renka duomenis apie www.gamtosateitis.lt lankytojus. Tai padeda mums suprasti, kiek naudingas yra mūsų interneto svetainės turinys bei kaip galime jį tobulinti ateityje.
Rinkdami duomenis interneto svetainėje www.gamtosateitis.lt, visada vadovaujamės šia Privatumo politika, kurioje rasite išsamią informaciją apie tai, kokius duomenis renkame, kaip šiuos duomenis naudojame bei kas turi prieigą prie šių duomenų.

Jūs turite daug teisių, leidžiančių Jums kontroliuoti savo privatumą, ir mes užtikriname galimybę jomis pasinaudoti. Toliau rasite informaciją, kaip galite tai padaryti. Turėdami klausimų ar pastebėjimų dėl šios politikos, kviečiame susisiekti su mumis žemiau nurodytais kontaktais.

Jūsų duomenų valdytojas

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra VšĮ „Gamtos ateitis“, kurios kontaktinius duomenis rasite čia: http://gamtosateitis.lt/kontaktai/

Kokius duomenis renkame ir kaip juos naudojame?

Interneto svetainės lankomumo statistika

Mes nuolat tobuliname savo interneto svetainę ir siekiame, kad naudotis ja būtų kuo lengviau. Todėl mums būtina žinoti, kuri informacija yra aktualiausia svetainės lankytojams, kaip dažnai jie prisijungia, kokias naršykles ir įrenginius naudoja, kokį turinį dažniausiai skaito, iš kokių jie yra regionų – tad renkami panašūs demografiniai bei statistiniai duomenys.

Mes renkame šią informaciją, naudodami automatinį „Google Analytics“ įrankį, kuris leidžia užfiksuoti ir analizuoti lankytojų įpročius interneto svetainėje.
Čia rasite daugiau informacijos apie tai, kaip veikia „Google Analytics“ ir kokią informaciją šis įrankis leidžia rinkti ir analizuoti – https://support.google.com/analytics/answer/1012034?hl=lten&ref_topic=6157800

Bet kada galite išjungti duomenų apie Jus rinkimo funkciją „Google Analytics“, kaip tai aprašyta čia: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.

Serverio įrašai

Serveris, kuriame talpinama www.gamtosateitis.lt interneto svetainė, taip pat gali įrašyti užklausas, kurias pateikiate serveriui (Jūsų atidaromos interneto svetainės adresas, Jūsų naudojamas įrenginys ir naršyklė, Jūsų IP adresas ir prisijungimo laikas). Šie duomenys yra naudojami tik techniniais tikslais – užtikrinti, kad svetainė tinkamai ir saugiai veiktų bei išnagrinėti galimus saugumo pažeidimus.
Pagrindas šių duomenų rinkimui ir naudojimui yra teisėtas interesas užtikrinti www.gamtosateitis.lt interneto svetainės techninį prieinamumą ir saugumą.

Slapukai (angl. Cookies)

Kas yra slapukai?

Slapukas yra nedidelis tekstinis elementas, kurį interneto svetainė išsaugo Jūsų kompiuteryje ar mobiliajame įrenginyje, kai apsilankote kurioje nors svetainėje. Tai leidžia svetainei tam tikrą laiką prisiminti Jūsų veiksmus ir nustatymus (pvz. prisijungimo vardas, kalba, raidžių dydžiai ir kiti vaizdo nustatymai) tuo tikslu, kad Jums nereiktų kaskart juos įvesti pakartotinai apsilankius svetainėje ar naršant po jos atskirus vidinius puslapius.
Kaip www.gamtosateitis.lt naudoja slapukus?
www.gamtosateitis.lt naudoja slapukus, kad surinktų Jūsų IP adreso ir naršymo informaciją, tokią kaip aplankytos interneto svetainės ar kiekviename tinklapyje praleistas laikas. Tai leidžia interneto svetainei prisiminti Jūsų sistemą ir nustatymus.
Kiti slapukai leidžia www.gamtosateitis.lt stebėti svetainės srautus ir vartotojų veiksmus svetainėje – šiuos duomenis naudojame lankytojų elgesio analizei bei tam, kad pagerintume lankymosi svetainėje patirtį. Šie slapukai yra įdiegiami ir naudojami „Google Analytics“ įrankio pagalba.
Slapukai yra įdiegiami Jūsų įrenginyje tik Jums sutikus, išskyrus slapukus, kurie reikalingi išimtinai techniniam svetainės veikimui užtikrinti. Pažymėtina, kad, jei nesuteikiate interneto svetainei teisės naudoti slapukus, kai kurios svetainės funkcijos gali iš dalies arba visiškai neveikti.
Teisinis pagrindas naudoti slapukus yra mūsų teisėtas interesas užtikrinti interneto svetainės techninį funkcionavimą. Tais atvejais, kai slapukai naudojami siekiant prisiminti Jūsų pasirinktis bei kaupti statistiką, teisinis pagrindas slapukų naudojimui yra Jūsų sutikimas.

Kaip valdyti slapukus?

Jūs galite bet kada, vos panorėję valdyti ir / arba ištrinti slapukus – kaip tai padaryti, sužinosite čia: http://www.youronlinechoices.com/. Galite ištrinti visus Jūsų įrenginyje jau esančius slapukus; be to, daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad jos neleistų įdiegti slapukų. Tačiau jei tai padarysite, gali tekti rankiniu būdu įvesti savo pageidaujamus nustatymus kaskart apsilankius interneto svetainėje. Be to, kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

www.gamtosateitis.lt rinkodaros politika

Rinkodaros privatumo politika nurodo, kokius Jūsų asmens duomenis rinkodaros tikslais renka VšĮ „Gamtos ateitis“, kaip juos naudoja ir kam atskleidžia. Taip pat šioje politikoje pateikiama svarbi informacija apie Jūsų turimas teises, susijusias su Jūsų asmens duomenimis.
Prašome susipažinti su Rinkodaros privatumo politika ir susisiekti su VšĮ „Gamtos ateitis“, jei turite su ja susijusių klausimų ar komentarų.
Jūsų duomenų valdytojas
VšĮ „Gamtos ateitis“ biuras Lietuvoje yra Jūsų asmens duomenų valdytojas. VšĮ „Gamtos ateitis“ kontaktinius duomenis rasite čia: http://gamtosateitis.lt/kontaktai/

Kokius duomenis renka „Gamtos ateitis“ ir kaip juos naudoja

„Gamtos ateitis“ rinkodaros komunikacija vykdoma tik el. paštu.

„Gamtos ateitis“ taip pat renka Jūsų verslo kontaktinius duomenis, kai apsikeičiate vizitinėmis kortelėmis su „Gamtos ateitis“ susitikimuose.
Išsiuntus pranešimą, „Gamtos ateitis“ gali rinkti statistinius duomenis apie Jūsų elgesį su pranešimu, pavyzdžiui, ar atidarėte el. laišką, kokias nuorodas paspaudėte, kokiu įrenginiu naudojotės ir kokios jo techninės savybės. „Gamtos ateitis“ tai daro sekdama registruojamą informaciją apie Jūsų prieigą prie „Gamtos ateitis“ svetainės arba slapukų (angl. cookies) pagalba (jei duodate sutikimą).

Kas turi prieigą prie Jūsų duomenų

Prieigą prie statistinių duomenų apie www.gamtosateitis.lt lankytojus turi VšĮ „Gamtos ateitis“ darbuotojai, atsakingi už šių duomenų analizę ir interneto svetainės tobulinimą bei partneriai, kurie teikia VšĮ „Gamtos ateitis“ interneto svetainės turinio valdymo įrankius arba VšĮ „Gamtos ateitis“ svetainės talpinimo (angl. hosting) paslaugas.

„Google Analytics“ įrankį suteikia įmonė „Google Inc.“ (JAV įmonė), tad ji taip pat turi prieigą prie šiuo įrankiu surinktų statistinių duomenų. „Google Inc.“ yra įsipareigojusi taikyti ES-JAV Privatumo skydo principus, kurie užtikrina, kad paslaugų teikėjas atitinka ES privatumo standartų reikalavimams. Šiam teikėjui taip pat taikomi sutartiniai įpareigojimai užtikrinti privatumą. Apie tai galite paskaityti čia:
https://www.google.com/analytics/terms/dpa/dataprocessingamendment_20160909.html.

Kiek ilgai išsaugome Jūsų duomenis?

Mes naudoja surinktus duomenis analizei iki trejų metų.

Slapukai paprastai galioja trumpai (vieną dieną, savaitę ar mėnesį), bet kai kuriais atvejais gali galioti ir iki vienerių metų.

Jūsų teisės ir kaip galite jomis pasinaudoti. Jūs turite teisę:
• kreiptis į mus su prašymu suteikti informaciją apie bendrovės tvarkomus Jūsų asmens duomenis;
• kreiptis į mus su prašymu ištaisyti Jūsų asmens duomenis ir (arba) sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą, – tuo atveju, kai susipažinus su asmens duomenimis, Jūs nustatote, kad duomenys yra neteisingi, neišsamūs ar netikslūs;
• kreiptis į mus su prašymu sunaikinti asmens duomenis ar sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą, – tuo atveju, kai susipažinus su savo asmens duomenimis, Jūs nustatote, kad asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai arba nesąžiningai;
• nesutikti, kad būtų tvarkomi Jūsų asmens duomenys, kai šie duomenys tvarkomi ar ketinami tvarkyti tiesioginės rinkodaros tikslais arba dėl teisėto intereso, kurio siekia bendrovė arba trečiasis asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys;
• Jeigu Jums kelia susirūpinimą mūsų veiksmai / neveikimas, kuriais galimai nesilaikoma šio privatumo pranešimo arba teisės aktų reikalavimų, galite kreiptis į bendrovę bet kuriuo Jums patogiu būdu.
• raštu – el. paštu: info@gamtosateitis.lt;
• žodžiu – tel. +370 655 02 837;
• raštu – adresu: Arimų g. 18, Vilnius .

Jūs galite naudotis savo teisėmis pagal galiojančias ES ir vietos teisės aktų nuostatas.

Jei Jums paprašius Jūsų asmens duomenys yra ištrinami, mes išsaugosime tik tokios informacijos kopijas, kurios yra būtinos siekiant apsaugoti trečiųjų šalių teisėtus interesus, laikytis valstybės institucijų įpareigojimų, spręsti ginčus, atpažinti trikdžius arba įpareigoti laikytis bet kokių susitarimų, kuriuos esate sudarę su mumis.

Galite išjungti slapukus per savo naršyklės nustatymus arba apsilankę čia:
• https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/
• http://www.youronlinechoices.com/

Teisė pateikti skundą

• Jei manote, kad buvo pažeistos Jūsų teisės į privatumą, galite pateikti skundą atitinkamai valdžios institucijai toje ES šalyje, kurioje gyvenate. Tokių institucijų kontaktinius duomenis rasite čia: http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080.